Home - Dansk

DUBAIS SOLENERGI KAN OVERSTRÅLE TRADITIONELLE ENERGIFORMER

HVEM ER CHRISTIAN BETTING

Christian Betting er administrerende direktør for en af Dubais førende udbydere af vedvarende energi – Lighthouse Energy DMCC. Han er blandt kunder og forretningsforbindelser kendetegnet som en dedikeret iværksætter, entusiast, ildsjæl og har samtidig en god portion humoristisk sans.

Med sin ledende rolle hos Lighthouse Energy DMCC har han været med til at sætte gang i brugen af solenergi i Dubai. Han har her over 8 års erfaring med sol projekter og andre vedvarende energi former, med et stærkt fokus på MENA-regionen. Også et spændende marked som Vietnam er sidenhen kommet til.

SOM AT SÆLGE SAND I SAHARA

Da Christian Betting for 10 år siden ankom til Dubai, var man ikke lige frem åben overfor sol energi og hans første møde med ledelsen for Emiratets elektricitetsselskab var ikke særligt opløftende.

De var ikke specielt positive overfor idéen med solenergi. Sagt med andre ord var det op ad bakke, nærmest som at sælge sand i Sahara.

Fokus lå dengang kun på olien. Selvom solen skinner dagen lang, havde man jo masser af olie som man blot kunne hive op af undergrunden, og sælge til skyhøje priser.  Den indstilling har man som bekendt sidenhen måttet revidere.