Emirates of Contrasts-Danish

1001 nat blandet med vestlig levevis

Man overraskes konstant af de mange kontraster

De forenede Arabiske Emirater blev grundlagt i 1971 og består af i alt 7 emirater, hvor Dubai er en af disse. Byen  er som bekendt en pulserende metropol og Emiraternes vindue mod den vestlige verden. Dubai dukkede frem af sandet for blot 50 år siden, og i dag regnes for at være en af verdens rigeste storbyer.

Her finder man alt 5-stjernede luksushoteller, futuristiske skyskrabere, gigantiske shopping centre, gyldne sandstrande og velholdte golfbaner i verdensklasse side om side med traditionelle basarer og sandørkener. Den lange kyststrækning har de lækreste strande hvor ikke mindst Dubais vartegn og verdens eneste 7-stjernede hotel Burj Al Arab lyser op.

I Dubai møder med en helt særlig kultur, der blander det bedste fra den arabiske og den vestlige verden. Sagt med andre ord 1001 nats eventyr, krydret med en moderne kultur samt ikke mindst en livsstil på absolut første klasse.

Nasdaq Dubai der ligger central i Dubai Financial District hører også til en de mest travle aktiemarkeder i Mellemøsten. Her summer det af finansiel aktivitet og de mange oliemilliarder handles flittigt.

Det er daglig­dagen i Dubai. Ikke alt er dog som man skulle tro. I kontrasternes Emirat bliver man tit og ofte overrasket …

EN ØRKEN HVOR DET VIRKELIGT KAN REGNE

En torden byge i Dubai er som en snestorm i Danmark

Når virkeligt det regner i Dubai så går det vildt for sig. Det oplevede Christian Betting en morgen på sin vej til kontoret som billedet tydeligt viser. Det startede tidligt om morgenen med tordenbrag, lyn og regn i kaskader. I en by uden kloakker kan det have fatale konsekvenser. Trafikken gik i hårknude, folk holdt sig bag lukkede døre og så forsigtigt ud for at sikre sig at det var forsvarligt at bevæge sig udenfor.

Nyhederne rapporterede efterfølgende om ulykker forsaget af regnskyl og Facebook flød over med billeder af oversvømmede veje og biler der var kørt i grøften. Det sker dog heldigvis ikke så tit, men netop derfor kommer det også som en stor overraskelse hver gang.

Det er ikke uden grund, at trafikken den morgen sneglede sig af sted med kaos på motorvejene. Gaderne er simpelthen ikke gearet til regnvejr og vandet danner dødsfælder. Himlen lignede en dansk himmel. Grå, truende og med tunge regnvejrsskyer.

Regnen blev ved dagen igennem. Alting stoppede op og det travle hverdagsliv blev afbrudt for en stund. Allerede næste morgen gik arbejdet dog i gang med at rense op så byen igen kunne stå 100% skarp.

Sommerski og 45 grader i skyggen

Glögg og pingviner på skiløjpen

Ski er jo en af Christian Bettings store interesser. Han nyder derfor en tur på ski i Dubai, når lejligheden byder sig. Dette indendørs ski mekka var den første af sin art i Mellemøsten. Mens varmen udenfor banker med 45 grader i skyggen kan man her svale sig med indendørs skiløb. Her er der faktisk så koldt at man skal huske handskerne for at fingrene ikke fryser til is.

Mens man puster ud efter strabadserne er der dog mulighed for at varme sig med et glas glögg i en lille Schweitzer hytte midt på løjpen. Dog selvfølgelig uden alkohol.

Der er imidlertid ikke kun ski entusiaster der har fundet vej til de kølige løjper. I vanlig Dubai stil  har man selvfølgelig også indkøbt adskillige pingviner der ankom direkte fra Sydpolen. De bliver behandlet efter alle kunstens regler med hver sin personlige dyrepasser.

Traditionel dansk jul

Masser af julehygge med flæskesteg, rødkål og risalamande

Mange tror at det slet ikke er muligt at komme i julestemning i Dubai. Intet kunne være mere forkert. Op til jul er hele byen pyntet flot op efter alle kunstens regler med juletræer og bjældeklang. Alle de verdenskendte shopping malls har selvfølgelig anskaffet sig hvert sit kæmpe juletræ, direkte importeret fra de norske fjelde. Faktisk så store at det vi kender fra Rådhuspladsen i København blegner lidt.

Man bruger mange ressourcer på flotte og kunstfærdigt udført julemarkeder med både nisser, sne og julepynt. Dette selvom solen udenfor skinner fra en skyfri himmel med 35 grader i skyggen. I Dubai er der således ingen undskyldning for ikke at komme i den rette julestemning. Den Skandinaviske Sømandskirke fungerer som et naturligt samlingspunkt for de mange danskere, nordmænd og svenskere der fejrer julen i Dubai.

Juleaften tager Christian Betting derfor også af sted hertil for at deltage i den hyggelige julegudstjeneste. Dette inden turen igen går hjemad til en rigtig traditionel dansk jul, med både andesteg, risengrød og mandelgave.

Med til en rigtig jul hører selvfølgelig også den gode danske julemad. Flæskesteg og andet svinekød kan uden problemer købes i de fleste af Dubais supermarkeder. Men kommer det til de mere specielle danske delikatesser såsom gløgg, brunkager eller marcipan træder Det danske Konsulat hjælpende til. En gang årligt kan man her bestille en særlig julepakke med alskens danske lækkerier.

På trods af varmen udenfor så breder den danske julehygge sig derfor alligevel.